top of page
Zoeken
  • Sevenhills

Sevenhills gin; the perfect serve

1 gin, 3 belevenissen

Wij vinden het heerlijk om te experimenteren met garnituren in gin-tonics! De mogelijkheden zijn eindeloos, en soms kan het lastig zijn om te bedenken welk fruit of kruid het lekkerste matcht met de gin in kwestie.


Wij hebben het voor je uitgetest!

Gin bestaat uit graanalcohol (net zoals vodka) en botanicals; onder botanicals verstaan we alles dat plantaardig en distilleerbaar is.

Onze gin bevat de volgende botanicals: limoen, citroen, gember, jeneverbes en Szichuan peper. Elke gin smaakt naar jeneverbes, omdat dit het hoofdbestanddeel is van de botanicals. Jeneverbes heeft hints van citrus en dennenaald, en is licht zoet.

De overige botanicals geven de gin het eigen karakter.


In ons restaurant vragen wij de gasten of wij ze zullen verrassen, of dat ze een voorkeur hebben voor een richting van de smaak van de garnituren; liever wat zoeter, veel citrusfruit, kruidig,


We hebben 3 keuzes (al kunnen we natuurlijk alle garnituren toevoegen waar de gast om vraagt en wij in huis hebben):


  1. Sweet

  2. Fresh

  3. Spicy


Sweet

De beginnende gin tonic drinker zien we vaak vragen naar de zoetere gins en niet te bittere tonics. Roze, fruitige gins doen het vaak goed bij gasten die ook van zoete cocktails houden, en toch een keer een gin tonic willen proeven. Het ziet er natuurlijk ook feestelijk en verfrissend uit!

Wij kiezen in onze gin voor klein gesneden aardbeien. Lekker zoet met een klein zuurtje. We nemen de pepermolen gevuld met zwarte peper mee naar tafel, want we stellen nog wel voor om een heel klein beetje peper toe te voegen voor een kruidige afdronk.Fresh

Citrus doet het altijd goed in gins, omdat jeneverbessen nu eenmaal een citrus-achtige smaak hebben. Wij zijn persoonlijk gek op limoen; de kick van het zuurtje maar toch de zachte zoete bijsmaak. 3 partjes limoen en wat extra jeneverbessen er bij in het glas en serveren maar!

Overigens serveren wij al onze gins met lekker veel ijsblokjes.


Spicy

Voor de liefhebbers van een lekkere kick in hun drankje hebben we een lekker pittige variant als optie voor onze gin. 2 partjes limoen (niet uitgeknepen, dan gaat het overheersen) en dun gesneden verse rode peper. Voor de liefhebber van gember kunnen we hier ook nog een schijfje van toevoegen.


Tip: Wist je dat je rode peper goed kunt bewaren in de vriezer?


Gin en Tonic in de zomer én de winter


Door het vele ijs en zomerse uiterlijk met vers fruit kun je denken dat gin tonics vooral in de zomer een hit is. Maar dat vinden wij niet! We gaan in de winter zeker lekker verder experimenteren met de garnituren. Wat dacht je van kruidnagel met gedroogde sinaasappel, of een vers kaneelstokje met steranijs?


Wij gaan het allemaal testen, en laten jou onze mening weten. Proeven moet je zelf doen! Dat kan in ons restaurant, of bestel jouw eigen Sevenhills gin voor thuis via de webshop.


Volg ons op Instagram en Facebook voor meer Ginspiratie!Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page